19-22 червня 2019 року викладачі кафедри О.В. Галайбіда, С.І. Никитюк, І.А. Свідер, Н.І. Фрасинюк та магістранти М. Жужевич та І. Бачинська, на запрошення волонтера Ешлі Емерсон, взяли участь у літній школі методики навчання англійської мови Camp LEAD, організованій на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені М.Гнатюка волонтерами Корпусу Миру США в Україні.

У заході взяли участь понад 40 освітян (викладачів і студентів ) з різних куточків нашої країни. Така велика кількість учасників засвідчила те, що прагнення до реформування та модернізації освіти є спільним та універсальним бажанням викладачів та студентів.

“Camp Lead University Ternopil” – це сукупність навчальних тренінгів, наповнених варіативними семінарами та майстер-класами, які проводили волонтери Корпусу миру та викладачі ТНПУ.

День перший. Було дуже приємно, що організатори подбали про харчування та проживання учасників. Ми мали змогу відвідати декілька різноманітних воркшопів, на яких волонтери ознайомили учасників із сучасними стратегіями навчання, як урізноманітнювати навчальний процес та робити його ефективним для учнів і вчителя.

День другий. На кожному занятті нас активно залучали до різних форм роботи, дискусій про особливості методик, стратегій та технологій в різних культурних та освітніх середовищах. Найцікавішим воркшопом цього дня, для мене став Learner Center Management, який проводила Людмила Бабій викладач ТНПУ. Я навчилася правильно планувати уроки, зосереджувати увагу на учнях, робити урок максимально комфортним для них,а не для себе. Дізналася низку цікавих методик та ігор, які обов’язково знадобляться мені у майбутньому.

День третій був не менш цікавим. Нас запросили відвідати невеличке селище Ішків поблизу Тернополя, де знаходиться інтерактивний музей “Камертон”, ми прослухали лекцію М. Томахівна тему «Academic integrity», а після неї ще й побули супергероями разом з Gianna Hegarty.

День четвертий і останній дав нам можливість розробити власні уроки та отримати вказівки від волонтерів Корпусу миру Karl Tyler, Shaun Hicks, Wendy Finlayson. На церемонії закриття “Camp Lead University Ternopil” кожен учасник отримав сертифікат про участь у 14-годинному інтерактивному курсі.

Час, проведений у Тернополі, був сповнений позитивним настроєм. Приємні спогади та корисні знання залишаться з нами на довго. Цікаві воркшопи, ігри, прогулянки, нові знайомства, та, майже, цілодобове спілкування англійською мовою, дозволили відпочити духовно та збагатитись інтелектуально.

Магістрантка  академічної групи Ang1-M18 Іванна Бачинська

Camp Lead University Ternopil