Профорієнтаційні заходи кафедри англійської мови

КПНУ – креативно, пізнавально, науково, унікально!

Під час проходження виробничої практики у Кам’янець-Подільській спеціальній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради студентки академічної групи Ang2-B16 Денисюк Анна, Михайлюк Ольга, Варфоломеєва Юлія провели профорієнтаційний захід з учнями-одинадцятикласниками. Спочатку представили наш університет, факультет іноземної філології та спеціальності, які пропонує ЗВО. Розповідали про можливість навчання за рахунок коштів державного бюджету та отримання стипендії за відмінні результати у навчанні. Представляли різні форми проведення занять (лекція, семінар, семінар-диспут, семінар-конференція, міжпредметний семінар). Ділились власним досвідом: «Якщо ви думаєте, що вивчення англійської мови полягає лише у вивченні лексики і граматичних форм, то ви помиляєтесь. У школі я думала саме так, але в університеті зрозуміла, що насправді вивчення мови як системи включає вивчення лінгвокраїнознавчих, літературознавчих, історичних аспектів» (Михайлюк Ольга).

Денисюк Анна розповідала про наукову роботу студентів. Про можливість відчути себе молодим науковцем завдяки таким заходам як круглі столи, семінари, студентські очні та інтернет-конференції. «Ми пишемо статті та наукові роботи на актуальну наукову тематику.  Велику допомогу отримуємо зі сторони викладачів, саме вони нас заохочують, надихають і слугують взірцем для наслідування. Викладачі підтримують, заряджають позитивною енергією та дають мудрі поради».

Згадали і про студентські гуртки і клуби, театральну студію, де студенти розвивають свої творчі таланти і демонструють їх на Шекспірівських читаннях та різних театральних виставах і концертах.

Варфоломеєва Юлія зазначила, що всі наші знання, здобуті в університеті, ми використовуємо на практиці, беремо участь в олімпіадах і конкурсах, у волонтерських програмах і міжнародних студентських програмах обміну. Студентка нашої групи Влада Лісова пройшла конкурсний відбір програми Еразмус+ (КА1: Навчальна (академічна) мобільність) і у минулому семестрі навчалася у Католицького університету в місті Ружомберок (Словацька Республіка).

Велике значення в оволодінні іноземної мови має практика спілкування з носіями цієї мови. У нашому університеті ми маємо таку можливість.  Два роки на кафедрі англійської мови  працювала волонтерка Корпусу Миру Америки і ми мали з нею заняття англійською мовою . На кафедрі загального мовознавства працює магістр польської філології з Польщі. Тож маємо можливість здобувати знання з носієм мови, що, безумовно, розвиває навички міжкультурної комунікації.

Учні задавали питання різного типу, на які ми охоче відповідали. Вони цікавились навчальними дисциплінами, які вивчають студенти у нашому університеті, можливістю навчатися за кордоном, кількістю мов, які можна вивчати та якістю самого навчання. Студентка ділилась враженнями: «Я ще ні разу не жалкувала про вступ до вже такого рідного університету, навіть не можу уявити, що вже скоро завершиться моє навчання».

Сподіваємося, що у наступному навчальному році наш Кам’янець-Подільський національний університет прийме ще більше студентів із бажанням вивчати іноземні мови та у майбутньому навчати інших.

Студентки академічної групи Ang2-B16 Денисюк Анна,

Михайлюк Ольга, Варфоломеєва Юлія

Профорієнтаційні заходи кафедри англійської мови КПНУ – креативно, пізнавально, науково, унікально!