Кафедра прикладної лінгвістики, порівняльного мовознавства та перекладу Українського державного університету імені Михайла Драгоманова провела конкурс «Переклад як засіб актуалізації етномовних картин світу», у якому взяли участь студентки 3 курсу факультету іноземної філології, які навчаються за ОП Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька), Анжеліка СТАРИЦЬКА й Катерина БОЛЬ.
На конкурсі було кілька номінацій, що дало змогу учасникам проявити свої здібності й таланти у різних аспектах перекладу. Студентки, зокрема, обрали номінацію «Переклад англійського поетичного твору українською мовою». Для перекладу було запропоновано поезію «Dawn Revisited» сучасної пое   тки Сполучених Штатів Рити Дав.
За словами учасниць, конкурс був цікавий та захоплюючий, він дав змогу попрактикувати знання з навчальної дисципліни «Теорія і практика англійсько-українського перекладу» (викладач – доцент кафедри англійської мови Оксана ГАЛАЙБІДА). Це новий досвід, який стане хорошим поштовхом для того, щоб спробувати себе в перекладацькій діяльності.
Можливо, у майбутньому ця участь в конкурсі відкриє нові горизонти і надихне на подальші досягнення у сфері перекладу.

Участь у конкурсі «Переклад як засіб актуалізації етномовних картин світу»