15 квітня 2024 р. розпочалася міжнародна кредитна мобільність науково- педагогічних працівників Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка у Католицькому університеті в Ружомберку (м. Ружомберок, Словаччина) в межах програми ЄС     . Кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри англійської мови Оксана Галайбіда проходить міжнародну кредитну мобільність у формі викладання, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри германських мов і зарубіжної літератури Ольга Шаповал – у формі стажування.
Викладачі познайомилися з координатором програми Еразмус в Католицькому університеті – Мартіном Пінкошем, який познайомив зі структурою та роботою університету. Мартін провів надзвичайно цікаву оглядову екскурсію корпусами університету: відвідали актову залу, аудиторії філософського факультету та адміністративний корпус. Насиченою була екскурсія бібліотекою університету.
Це модерна публічна бібліотека, де студенти, викладачі та усі мешканці Ружомберка мають вільний доступ до фондів, можуть самі вибрати літературу і, скориставшись спеціальною карткою, записати ці книжки на себе, користуватися ними і самостійно повернути до бібліотеки за допомогою бібліобоксу.
Корпус бібліотеки оснащений новітніми засобами взаємодії з читачами, має велику кількість зручних міст для роботи студентів і викладачів.
Особливий інтерес викликав візит до Центру надання психологічної допомоги, де учасники академічної мобільності змогли ознайомитися з особливостями організації інклюзивного навчання здобувачів вищої освіти в університеті. Не залишили байдужими оснащені сучасними медіазасобами аудиторії, радіо- і телестудії, у яких навчаються майбутні журналісти.
У перші дні візиту викладачі ознайомилися з містом Ружемберок, відвідали крайовий центр Жиліна та були вражені гостинністю місцевого населення і природою весняних Татрів.
Міжнародна кредитна мобільність Erasmus + за напрямком КА 171