У межах проєкту «Студент на 1 день» на факультет іноземної філології 23 квітня завітали дев’ятикласники Кам’янець-Подільського ліцею № 2 імені Тараса Шевченка разом із класним керівником Галиною Михайлівною Черенько. Завідувач кафедри англійської мови А.А.Марчишина розповіла гостям про систему функціонування закладу вищої освіти і провела коротку оглядову екскурсію центральним корпусом університету.

Старшокласники познайомились із ректором, професором С.А.Копиловим, відвідали деканат факультету іноземної філології та зустрілися із деканом А.О.Хоптяр, завітали у відділ міжнародних зв’язків (керівник відділу Т.В.Сторчова та провідний фахівець О.Шамаріна розкрили особливості участі студентів у програмах міжнародної академічної мобільності), бібліотеку (мандрівка двоповерховим книгосховищем була справжнім квестом), навчальну лабораторію етнології (щира подяка В.В.Щегельському за екскурсію), музей історії університету (захоплива, інтерактивна екскурсія від І.В.Паур), оглянули спортивні зали й спостерігали за тренувальними заняттями студентів факультету фізичної
культури («розважала» майбутніх абітурієнтів А.О.Боднар, заступник декана факультету, випускник ліцею № 2). На кафедрі німецької мови її завідувач Т.В.Калинюк не тільки розповіла про освітні програми, з якими працює кафедра, та про міжнародну співпрацю, але й провела вікторину німецькою мовою із заохочувальними призами.

           Про роботу студентського театру «Елевсія» розповіла його керівник Н.І.Дворницька. Але найбільше вражень учні отримали саме від спроби стати «студентами на 1 день» – вони були присутні та брали участь у роботі на заняттях: з латинської мови разом з групою Fil1-B23 (викл. Т.В.Сторчова) та з інтенсивного курсу англійської мови з групою Nim1-B22 (викл. І.В.Мельник). Завершення гостини було смачним – учні пообідали в університетській їдальні.

 

«Студенти на 1 день» – дев’ятикласники ліцею № 2