Студентка академічної групи Ang1-B21 Яна Калапац, яка навчається за освітньо професійною програмою «Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька)» успішно склала Модуль 1 : Background to language learning and teaching міжнародного іспиту TKT Cambridge Assessment English для викладачів англійської мови і отримала безстроковий міжнародний сертифікат.
TKT (Teacher Knowledge Test) – це іспит Кембриджського університету, який вимагає знання англійської мови і глибокого розуміння методики її викладання. Яна поділилася своїми враженнями від підготовки і складання тесту (для проходження якого вона їздила аж до Бухаресту (Румунія): «Підготовка до тесту зайняла чотири місяці наполегливого опрацювання методичної літератури, виконання демонстративних тестів і завдань.
Допомогли знання англійської мови, які я отримала у ліцеї №9 і нашому університеті. Проходження іспиту було нелегким, але в той же час mстимулювало до поглиблення знань та покращення навичок навчання англійської мови. Студентові або викладачеві іспит TKT надає можливість не лише оцінити свої сильні та слабкі сторони, але й засвідчити, наскільки впевнено вони володіють методикою викладання англійської мови. Враження від складеного іспиту TKT багатогранні. З одного боку, він був викликом, адже тестував мої знання та навички викладання англійської мови. З іншого, став стимулом перевірити свої здібності та переконатися, що вони виявилися на достатньо високому рівні для проходження
іспиту. Пройшовши його успішно (Band 3), я розумію, що mготова викладати англійську мову та впевнена у своїх знаннях».
Викладачі і студенти факультету іноземної філології щиро вітають Яну з вагомим успіхом у царині навчання mанглійської мови і бажають подальших успіхів у mпрофесійному зростанні!

Студентка факультету іноземної філології успішно склала міжнародний іспит