У перший день зими, 1 грудня, науково-педагогічні працівники факультету іноземної філології відвідали Жванецький ліцей Жванецької сільської ради Кам’янець-Подільського району. Директор ліцею, Савіцька Ольга Петрівна, ознайомила із закладом загальної середньої освіти, розповіла про плани розвитку ліцею як опорної школи. Зараз заклад працює в очному форматі, учнів із сусідніх сіл на навчання привозять три шкільні автобуси, приміщення школи – велика, світла, простора будівля, у якій навіть у цей важкий час тепло.

Учнівський колектив численний – більше 280 здобувачів освіти, з яких у 10 класі навчається 20 учнів, в 11 – 10. Представники К-ПНУ імені Івана Огієнка Марчишина А.А. (завідувач кафедри англійської мови, гарант ОП «Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література)» другого (магістерського) рівня ВО), Галайбіда О.В. (доцент кафедри англійської мови), Стахнюк Н.О. (завідувач кафедри слов’янської філології та загального мовознавства, гарант ОП “Середня освіта (Польсьтка мова і зарубіжна література”, «Середня освіта (Мова і література (польська, англійська)» першого (бакалаврського) рівня ВО), Шаповал О.Г. (доцент кафедри германських мов і зарубіжної літератури, гарант ОП «Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література)» першого (бакалаврського) рівня ВО) зустрілись із здобувачами освіти 10 та 11 класів та провели бесіду про можливості здобуття вищої освіти за освітніми програмами, пропонованими факультетом. 

Старшокласників цікавили можливості працевлаштування після здобуття бакалаврського і магістерського освітніх рівнів, специфіка вивчення мов і проходження практики, конкурсні бали вступу на певні спеціальності. Усі охочі отримали рекламні матеріали; фахівці університету запросили ліцеїстів відвідувати профорієнтаційні заходи (дні відкритих дверей, олімпіади, тренінги тощо) та переглядати офіційні вебсторінки К-ПНУ і факультету іноземної філології. Як зазвичай констатують у таких випадках, «сторони висловились за продовження плідної співпраці». І    це справді було так.

 

Профорієнтаційні зустрічі факультету іноземної філології у Жванецькому ліцеї