Цікаві методи навчання і форми організації освітнього процесу використовує на заняттях з освітнього компоненту «Українська мова за професійним спрямуванням» доцент Наталія ШЕРЕМЕТА (лекція-презентація, робота зі словниками, інтернетними публікаціями, написання й редагування документів, ділова та рольова гра (імпровізація мітингів (віче),
дискусій (диспутів), токшоу й ін.).
2 листопада першокурсники освітньої програми Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька) у межах вивчення освітнього компоненту Українська мова за професійним спрямуванням взяли участь у телемості «Україна – наш освітньо-культурний простір», до якого приєдналися студенти Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського. Захід був проведений в онлайн-форматі до Дня української писемності та мови. Учасники мали змогу розповісти про спеціальності, на яких навчаються, свої університети і міста. Студенти академічної групи Ang1-B23 підготували відео про Камʼянець-Подільський, у якому розказали і показали Стару фортецю, міський будинок культури, Камʼянець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Ратушу, площу Польський ринок, костел Петра і Павла, Лебедине озеро, сходи Фаренгольца, сквер «Гунські криниці», парк «Героїв Євромайдану», Хрестовоздвиженську церкву, Новопланівський міст та Смотрицький каньйон. Учасники телемосту обмінялися враженнями від побаченої краси Камʼянця-Подільського.
Такі форми навчання, безумовно, забезпечують якісне практичне оволодіння уміннями і навичками, які будуть використані майбутніми вчителями у їхній професійній діяльності .

Телеміст «Україна – наш освітньо-культурний простір»