Викладачі кафедри англійської мови (канд. філол. наук, доцент, Оксана ГАЛАЙБІДА, старший викладач Світлана НИКИТЮК) і студенти 1-3 курсів факультету іноземної філології, які навчаються за ОП «Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька)», на запрошення вчителя зарубіжної літератури ліцею №2 імені Тараса Шевченка Галини ЧЕРЕНЬКО провели літературно-мовний захід, приурочений 150-й річниці з дня народження талановитого англійського письменника, автора численних п’єс, оповідань і романів Вільяма Сомерсета Моема (1874–1965). Слухачами були учні 8-9 класів ліцею.
Присутні заслухали і обговорили повідомлення про життєвий і творчий шлях письменника (презентували першокурсники Кухар Дар`я, Дудіна Софія), характерні риси стилю письменника (Поліщук Анастасія), стилістичне навантаження епітетів і метафор у його творах (третьокурсники Боль Катерина, Чаплюк Олеся). Особливий інтерес викликало повідомлення про екранізацію художнього доробку письменника (Старицька Анжеліка).
Імпонували володіння матеріалом, легка, інтерактивна і невимушена манера презентації матеріалу. Учні уважно слухали англійськомовні повідомлення студентів та із зацікавленням долучалися до обговорення. Цей гарний досвід співпраці здобувачів середньої і вищої освіти мав не тільки пізнавально-освітнє, але й естетично-емоційне значення для усіх присутніх.

 

Знайомство школярів ліцею №2 з творчістю Вільяма Сомерсета Моема